Hamis, áldiplomák világa

Emlékeszem, amikor anno végeztem a Pécsi Egyetemen, az évfolyam 25 %-a nem volt jelen a diploma átadáson. Sajnos, többek között a nyelvvizsga miatt, nem sikerült megszerezniük diplomájukat.

Tavaly, az egyetemet, főiskolát végzett barátaim között végeztem egy rövid felmérést és kiderült, hogy náluk is, közel hasonló százalékban nem vették át az oklevelet társaik. Az egyik barátom szavai még most élesen bennem élnek.  „Így is lehet dolgozni.”

Arról, hogy igaza lehet, a Magyar Nemzet decemberi számában lévő cikk is elgondolkodtatott.
(http://www.mno.hu/portal/756196?searchtext=%C3%A1ldiploma)

„… a helyzetet ismertetve megemlítik, hogy olyanok is akadnak, akik valódi diplomát szeretnének komoly erőfeszítések nélkül: ők bérvizsgázót alkalmaznak. Az interneten hirdetik a hamis diplomákat, amelyek ára Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint 10 000 és 200 000 forint között mozog” – írta a lap.

Ugyanakkor a cikk írója figyelmeztet: a hamis diplomát vásárlók jobb, ha tudják: nemcsak a hamisító követ el bűncselekményt, hanem az is, aki használja az okmányt. A cikkben megemlítik azt is: legálisan működő internetes oldalon is hirdetnek olyan szolgáltatást, amelynek keretében tanárok pénzért oldanak meg házi feladatot.

A diplomák megléte akkor válik igazán fontossá, amikor a cég vezetése, egy-egy híradóban felkapott hamis diploma híre után kiadja a feladatot a HR osztályának, hogy nézzenek utána az eredetiségének.

Amíg az interneten ilyen olcsó lesz a hamis diploma, addig mindig lesz rá kereslet. A diplomát nem szerzők számára tehát ez egy reális alternatíva marad.

Fekete Mária
InfoCheck Hungary


Címke:
Kategória: Blog

Vélemény, hozzászólás?

Infocheck referencia ellenőrzés, háttérellenőrzés

"Igazolt bizalom!"

Álláskeresőknek

Nehezen találsz állást?

Segítségünkkel rövid és sikeres lesz az álláskeresésed!
Leellenőrizzük az önéletrajzod, összegyűjtjük a referenciáidat és minderről hiteles tanúsítványt állítunk ki Neked, amelyet bemutathatsz leendő munkaadódnak papír alapon vagy elektronikus formátumban!

klikk ide a részletekért!

Munkaadóknak, munkaközvetítőknek

Nehezen boldogul, sok időbe telik a jelöltek szűrése, az önéletrajz, és a referencia ellenőrzés?

Háttérellenőrzés, önéletrajz ellenőrzés, referencia ellenőrzés szolgáltatásainkkal levesszük az időt rabló ellenőrzési feladatot ez Önök válláról!

Bővebben itt olvashat szolgáltatásainkról!

Regisztráljon!
Klikkeljen ide a regisztrációhoz!
Regisztrált felhasználóink kipróbálhatják on-line rendszerünket, hírlevélben értesülnek legfrisebb háttérellenőrzés hírekről, információkról, trendekről!